Impas total în privința Brexit. Mai multe date calendaristice sunt vehiculate. UE ar oferi o amânare până pe 22 mai, dacă Parlamentul britanic aprobă săptămâna viitoare acordul

21 martie 2019, 19:58

Uniunea Europeană va accepta cererea guvernului de la Londra pentru o amânare a Brexit-ului, însă numai până la data de 22 mai şi numai dacă Parlamentul britanic votează săptămâna viitoare acordul deja convenit privind retragerea Regatului Unit din UE, dar respins deja de două ori de Camera Comunelor. Condițiile sunt prevăzute în proiectul concluziilor summitului european aflat în desfăşurare la Bruxelles, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

”Uniunea Europeană se angajează să accepte, înaintea datei de 29 martie 2019, o prelungire până pe 22 mai, cu condiţia ca Acordul de Retragere să fie aprobat de Camera Comunelor săptămâna viitoare”, se menţionează în document.

”Dat fiind că Regatul Unit nu intenţionează să organizeze alegeri pentru Parlamentul European, nicio prelungire nu este posibilă dincolo de această dată”, se argumentează în text.

Documentul este discutat în continuare de liderii europeni şi ar mai putea suferi modificări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă