Imnul nostru întinerește. „Deșteaptă-te Române”, într-o variantă compusă și interpretată de pianista românca Mădălina Slav

2 decembrie 2017, 20:13

Pentru pianista Mădălina Slav, reinterpretarea imnului național într-o cheie armonică nouă a venit ca o urgență culturală majoră. Este prima compoziție proprie, partitura s-a scris aproape de la sine și a fost gata într-o singură zi.

Ca și băiețelul ei Maxi, Mădălina Slav a început studiul pianului foarte devreme: la doar 7 ani susținea deja primul recital. A înțeles încă din copilărie că muzica este destinul ei, pentru care niciun sacrificiu nu este prea mare.

A studiat la cele mai prestigioase școli din lume, a obținut distincții internaționale la care cei mai mulți instrumentiști doar visează, a cântat pe marile scene și a fost ovaționată de către publicul de pretutindeni. Cel mai important dintre mentorii săi rămâne însă maestrul Dan Grigore, la clasa căruia a absolvit Conservatorul din București.

Cariera o poartă prin toată lumea. Are un repertoriu bogat, din care nu lipsesc compozitorii români. Pe scenă pare că interpretează cu ușurință orice partitură, însă pentru a-și cultiva talentul, indiferent unde s-ar afla, Mădălina Slav studiază în fiecare zi.

În familia Mădălinei Slav, toată lumea cântă. Și toată lumea iubește să cânte în România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite