Îmbrăţişaţi un copac, dacă nu vă puteţi îmbrăţişa rudele, recomandă Autoritatea israeliană pentru parcuri

Îmbrăţişaţi un copac
Îmbrăţişaţi un copac
13 iulie 2020, 19:23

„În această perioadă neplăcută a pandemiei de coronavirus, recomandăm oamenilor din întreaga lume să iasă în natură, să inspire adânc şi să îmbrăţişeze un copac, pentru a-şi exprima iubirea şi a primi iubire”, susţine Orit Steinfeld, directorul de marketing al Parcul Naţional Apollonia.

Pentru ca doritorii să poată pune în practică această recomandare, Autoritatea a organizat în acest parc situat la 15 kilometri nord de Tel Aviv un tur de îmbrăţişare a copacilor.

„Cele mai fundamentale nevoi umane sunt cele de conectare, atingere şi îmbrăţişare”, a precizat Barbara Grant, una dintre participantele la acest tur, deplângând că în această perioadă nu-şi poate îmbrăţişa nepoţii.

După aplatizarea unei curbe de infecţie cu noul coronavirus în luna mai, Israelul a cunoscut o creştere a numărului de cazuri noi în ultimele săptămâni.

Măştile de protecţie sunt obligatorii în aer liber. Israelienilor li se recomandă să evite contactul fizic strâns cu rudele în vârstă, iar vizitele la azilele de bătrâni au loc doar în aer liber.

Campania de îmbrăţişare a copacilor din Israel urmează o iniţiativă similară lansată în aprilie de serviciul forestier din Islanda.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite