"Îmbrățișări de carantină". Invenția unei profesoare din Statele Unite pentru a-și putea strânge în brațe elevii

Pentru că îi era dor de elevii ei și micuții voiau să o vadă, o profesoară de la o școală din orașul Muncie, Indiana, s-a gândit că trebuie să existe o modalitate care să nu îi pună în pericol. Cu ajutorul a 12 pungi reutilizabile și cu un strop de creativitate, Kelsey Pavelka a construit o barieră din plastic, cu găuri pentru brațe, asemănătoare dispozitivelor folosite la incubatoare. Pusă pe cadrul ușii, folia de protecție i-a dat voie să își îmbrățișeze elevii care s-au oprit pentru puțin timp să o viziteze.

07 Mai 2020, 13:55 (actualizat 07 Mai 2020, 14:16) |
Imbrățișare de carantină / FOTO: Credit: Courtesy Kelsey Pavelka / Kelsey Pavelka, via cnn.com

Pe ușa deschisă, profesoara a pus și un afiș cu regulile pentru "îmbrățișarea de carantină", o lecție în sine despre măsurile de siguranță ce trebuie respectate pentru a înlătura pericolul infectării cu coronavirus.

"1. Dezinfectați toate suprafețele și lăsați-le apoi să se usuce.

2. Băgați mâinile în găurile din partea de jos și ‘îmbrățișați’

3. Dezinfectați toate suprafețele."

"Mulți copii au alergat spre ușă țipând de bucurie", a declarat Kelsey pentru CNN. "Ne-am îmbrățișat de mai multe ori și am vorbit despre ce am mai făcut în ultima vreme. Ne-am spus glume și am dansat", a povestit profesoara.

"Dispozitivul" pentru îmbrățișarea de carantină include un scăunel pe care elevi se pot urca astfel încât să fie mai aproape de Kelsey, dar și mai multe tipuri de dezinfectanți.

După fiecare îmbrățișare, profesoara îi învață pe elevi cum să curețe suprafața din plastic. Lecția despre cum acționează substanțele sanitare cuprinde și o parte despre cum trebuie dezinfectate inclusiv recipientele.

"Mulți părinți mi-au mărturisit că micuții aveau mare nevoie de asta", a povestit profesoara.

Gestul ei a avut un impact neașteptat asupra unuia dintre elevii care intrase în depresie din cauza izolării. "Când s-a întors acasă, a țopăit până la bucătărie ca să-și facă brânză la grătar. De mai bine de o săptămână refuza asta".

În total, 14 elevi au venit să își viziteze profesoara acasă.

Kelsey Pavelka a povestit că ideea i-a venit după ce a văzut pe TikTok filmulețe cu metodele folosite de alte familii pentru a-i putea strânge în brațe pe cei dragi.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI