Îmbolnăviți cu știri false, la televizor și pe internet. Medicii cer sancționarea aspră a celor care propagă în spațiul public informații eronate

19 octombrie 2021, 21:04

Este doar una dintre informațiile care circulă deja de câteva săptămâni pe rețelele de socializare. Numeroase  postări vorbesc despre „vaccin” și „sclavie”, despre „falsa pandemie creată ca un pretext pentru vaccinuri”, sau despre „vaccinarea…care elimină populaţia”.

În încercarea de a le da greutate informațiilor, nu puține sunt postările în care se face referire la „previziunile adevăraților epidemiologi de renume mondial”.

Informațiile false se răspândesc cu o viteză uluitoare pe internet.

Așa au apărut și zvonuri care leagă vaccinarea copiilor de crimă, având la bază declarații inventate ale unor așa-ziși foști angajați ai unei companii farmaceutice.

Specialiștii vorbesc despre manipulare și despre dezinformare, cărora le cad pradă mulți români, inclusiv cei cu boli grave, și care pot dezvolta forme severe dacă se infectează cu Coronavirus.

Până acum, autoritățile nu au luat măsuri ferme pentru a stopa acest fenomen.

Medicii le solicită autorităților române ca toți cei care propagă în spațiul public informații eronate, care nu pot fi dovedite, să fie aspru sancționați. Iar pentru cadrele medicale care fac acest lucru să fie suspendat dreptul de liberă practică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite