Imbold pentru creier. Memoria şi învăţarea, stimulate cu electroşocuri

5 septembrie 2017, 15:06

Într-un laborator din vestul Australiei, o echipă de cercetători şi studenţi lucrează de zor la un aparat care să îmbunătăţească în mod considerabil funcţiile creierului.

Cu ajutorul a patru electrozi conectaţi la lobul frontal, aparatul monitorizează activitatea creierului, iar când acesta este prea leneş îl stimulează printr-un mic electroşoc.

“Prin aplicarea acestui stimul putem creşte neuroplasticitatea şi capacitatea de a forma noi conexiuni iar consecinţele sunt un proces de învăţare mai rapid şi extinderea memoriei pe termen scurt”, explică dr. Tim Fiori, neurocercetător.

Creatorii dispozitivului, realizat la o imprimanta 3D, speră să-i convingă pe împătimiţii jocurilor pe calculator să-l testeze. Ar fi o piaţă de aproximativ 250 de milioane de jucători care, cu acest dispozitiv, ar putea obţine avantaje în misiunile lor virtuale.

Echipa Universităţii din Vestul Australiei are deja planuri să se mute în China în cursul acestei luni, unde să înceapă producţia în masă a noului dispozitiv.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite