Imagini terifiante din timpul furtunii de la Timișoara

22 septembrie 2017, 19:33

Acesta este momentul în care vântul care a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră a doborât poarta de intrare în Timișoara peste mașina lui Vlad Baici.

Tânărul a murit pe loc. Construcția, ridicată în perioada comunistă, fusese reabilitată în urmă cu trei ani, cu 56 de mii de euro.

Procurorii anchetează modul în care au fost făcute lucrările.

Urme ale furtunii devastatoare sunt încă peste tot în Timișoara.

Liceul de arte plastice este cel mai grav afectat. În clase plouă prin găurile mari din acoperiș. Profesorii au făcut tot ce au putut pentru ca sălile să nu se inunde.

Laboratorul de informatică e și el distrus. Începuse să plouă pe calculatoare, așa că profesorii au încercat să le pună cât mai repede la adăpost.

Lucrările de refacere a clădirii vor dura luni bune, spun constructorii care deocamdată îndepărtează bucățile de tencuială și țiglele desprinse în timpul furtunii. Pentru a începe reconstrucția, sunt așteptați banii alocați de Guvern. Elevii nu se pot întoarce prea curând la cursuri, așa că inspectoratul încearcă să mute liceul în alt sediu.

Multe case din Timișoara au rămas fără acoperiș. Oamenii sunt disperați, pentru că în oraș plouă fără încetare de trei zile. Iar firmele de construcții sunt greu de găsit, atât de mare e cererea dupa furtună.

Chiar dacă aveau asigurare obligatorie, oamenii nu pot primi bani pentru pagubele provocate de vijelii. Aceste riscuri nu sunt acoperite.

La 6 zile după furtuna devastatoare, în județul Timiș mai sunt și acum peste 50 de localități fără curent electric.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite