Imagini spectaculoase cu doi zimbri care se luptă, surprinse în Parcul Natural Vânători Neamț

Un angajat al Parcului Natural Vânători Neamț a reușit să filmeze momentele în care doi zimbrii de mari dimensiuni se bat pe un teren acoperit cu zăpadă.

08 Decembrie 2020, 18:22 (actualizat 08 Decembrie 2020, 18:29) Știrile TVR |
Zimbrii în Parcul Natural Vânători Neamț
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cei doi zimbri au fost filmați în timpul unei misiuni de monitorizare a zimbrilor din parcul din județul Neamț.

Un adevărat Fight Club în Parcul Natural Vânători Neamț. Imaginile extraordinare și rare cu doi zimbri masculi care se luptă au fost filmate de colegul nostru Lică Balmoj în cadrul unei acțiuni de monitorizare a zimbrilor din Parcul Natural Vânători Neamț. Specialiștii Romsilva monitorizează permanent exemplarele de zimbri din parc”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

Potrivit specialiștilor Romsilva, zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

La două secole de la dispariția din fauna României, zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în țara în 1958. Treptat au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț. Acolo sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă. În prezent, în parc sunt 44 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul județului Neamț. Se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 2°C 2°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 9°C 4°C
CRAIOVA 2°C 2°C
BRASOV 2°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI