IMAGINI ÎN EXCLUSIVITATE Ultimul episod Wild Carpathia. Cunoscutul realizator Charlie Ottley filmează din nou în România

17 februarie 2019, 20:00

Sunt imagini în premieră, din filmările făcute de echipa Charlie Ottley, în România. Renumitul jurnalist și regizor vrea să surprindă în ultimul episod al documentarului Wild Carpathia frumusețile iernii la noi în țară.

Charlie Ottley: „Care este noutatea acestui episod? Cheia este chiar în titlu. După cum vedeţi, totul în jur este alb, am dorit ca aproape în fiecare cadru pe care l-am filmat să fie cu zăpadă. Să evidenţiez frumuseţea României pe timpul iernii”.

Episodul încheie astfel ciclul de filmări, dedicate Munților Carpați și, implicit, României, în care britanicul a dezvăluit frumuseţile naturii. Pentru ultimul episod, filmările au început înainte de Crăciun, în Maramureș. În urmă cu câteva zile, au filmat la poalele Tâmpei, iar acum au ajuns pe vârful Harghita Mădăraş, la o altitudine de 1.800 de metri.

Charlie Ottley: „Pentru mine, iarna în România, şi în special, aici, în Harghita, este ca o carte cu poveşti pentru copii. Vreau să captez magia şi frumuseţea iernii în Carpaţi”.

Jurnalistul britanic îi impresionează și pe colaboratorii săi români, prin pasiunea sa faţă de România.

Oana Mihai, asistent producător: „Deja sunt șapte ani de când vine în România și probabil o știe mai bine decât mulți români, totuși această pasiune crește, în loc să scadă”.

Cornelius Ţepeluş, producător independent de film: „Suntem în Carpaţîi Orientali, lumea nu prea ştie de zona aceasta frumoasă și mă bucur că am putut să-l aducem pe Charlie aici, să promoveze Harghita”.

Filmările se vor încheia la începutul primăverii, după topirea zăpezii. Până acum, pentru realizarea episodului „White Carpathia”, jurnalistul englez a reușit să strângă doar 50 de mii de euro, o treime din suma necesară. Documentarul-fenomen „Wild Carpathia” a fost difuzat în peste o sută de ţări. Filmul, cu o durată de 45 de minute, surprinde locuri pitorești din țară noastră și include un interviu cu moştenitorul tronului Marii Britanii, Prinţul Charles de Wales.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite