Imagini emoționante de la Aubonne, Elveția. Familia Regală se reunește la căpătâiul Regelui Mihai

6 decembrie 2017, 09:21

La reședința privată a Regelui Mihai din Aubonne, Elveția, părintele Adrian Diaconu, cel care a fost duhovnicul suveranului, a oficiat o slujbă religioasă, a transmis Camelia Csiki. Îl cunoaște pe Majestatea Sa încă din 1992. În fiecare seară vor avea loc slujbe religioase pe care le vor ține preoții ortodocși, iar din oră în oră măicuțele citesc rugăciuni.

Au început să vină oameni care depun flori și aprind lumânări. Au fost luate măsuri speciale, au fost amplasate garduri pentru toți cei care vor să depună flori și lumânări la reședința din Aubonne. Este așteptată să sosească și Principesa Elena în această seară, care vine din Marea Britanie împreună cu soșul Alteței Sale Regale, Alexander Nixon.

A fost impresionant momentul în care a ajuns Principesa Sofia la Aubonne și s-a îmbrățișat cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și au început să plângă.

Marți seara, la reședința regală privată de la Aubonne (Elveția), a fost rostită prima rugăciune de către IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale și de patru maici.  Au fost prezenți Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria.

Vor fi rostite rugăciuni în fiecare seară la reședința regală, până duminică, 10 decembrie.

(w620) Prima rugÄ

Majestatea Sa Regele Mihai va fi adus, astăzi sau cel târziu mâine, în orașul Morges, la 10 km de Aubonne. Aici, la Capela Beausobr, sicriul cu trupul neînsuflețit va sta pe toată perioada ceremoniilor care vor avea loc în Elveția. Până miercurea viitoare, când va pleca spre România.

Tot aici a fost ținut și sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana.

Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au ajuns în Elveția.

Principesa Maria s-a aflat încă de joia trecută în Elveția, la căpătâiul Regelui Mihai.

Principesa Elena din Londra și Principesa Sofia din Franța sunt așteptate, astăzi sau mâine, în Elveția, unde se vor ocupa de ceremoniile de la Lausanne, unde Familia Regală a găsit o biserică ortodoxă.

Ceremoniile vor avea loc, cel mai probabil în weekend.

În România este așteptată si cea de-a cincea fiică a Regelui Mihai, Irina.

Și nepotul Regelui Mihai este așteptat să participe la funeralii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite