Imagini din satelit arată unități militare ruse care continuă să se desfășoare mai aproape de Kiev

Echipament militar la nord-est de Aeroportul Antonov
Echipament militar la nord-est de Aeroportul Antonov
12 martie 2022, 04:45

Compania privată americană Maxar Technologies a spus că mai multe case şi clădiri erau în flăcări şi că sunt vizibile pagube pe scară largă şi cratere în localitatea Moschun, situată la nord-vest de Kiev.

Reuters nu a putut verifica în mod independent imaginile.

Maxar a informat că o imagine arăta elemente ale unui batalion de artilerie rusesc trăgând activ în direcţia sud-est, dar nu a putut confirma ţintele batalionului. A precizat însă că pagubele observate în Moschun erau la aproximativ 7 km sud-est de locul unde era amplasată artileria.

Într-o altă imagine se puteau vedea şiruri lungi de maşini ce transportau persoane care au fugit din Kiev, iar o altă imagine arăta incendiile încă active pe aeroportul Antonov.

Forţele ruse au bombardat vineri oraşe din toată ţara şi păreau să se regrupeze pentru un posibil atac asupra Kievului. Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a ajuns la un punct de cotitură strategic în conflict.

Forţele ruse au crescut vineri presiunea asupra capitalei Kiev şi în estul Ucrainei, unde a fost vizat principalul oraş, Dnipro, informează AFP.

Capitala Ucrainei, Mariupol, Krîvî Rig, Kremenciug, Nikopol şi Zaporojie sunt principalele zone în care ruşii îşi concentrează încă eforturile, a anunţat armata ucraineană într-un comunicat.

„Neputând obţine un succes, inamicul îşi continuă atacurile cu rachete şi bombe asupra oraşelor situate pe teritoriului Ucrainei, la Dnipro, Luţsk şi Ivano-Frankivsk”, se arată în document.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite