Imagini din sala de operație de la Floreasca. Emanuel Ungureanu: Mircea Beuran a intrat în sală fără să se dezinfecteze. Medicul respinge acuzațiile

9 ianuarie 2020, 11:57

Emanuel Ungureanu a declarat că fotografiile sunt din cea de-a doua sală de operaţii, în care fost dusă pacienta după ce a luat foc.

Deputatul il acuză pe medicul Mircea Beuran că a intrat în sală: Fără să se dezinfecteze, fără mască pe față, cu ceasul pe mână, îmbrăcat cu echipamentul de pe secție, într-un cuvânt „ca de pe stradă”!

El cere Ministerului Sănătății să instaleze camere de supraveghere în toate sălile de operații din spitalele românești.

Medicul Mircea Beuran nu a putut fi contactat. Într-o intervenţie la un post TV privat, el a declarat că un chirurg cu 40 de ani de experienţă are în reflex să-şi scoată ceasul şi să se dezinfecteze pentru operaţie.

Imaginile au ajuns la Ministerul Sănătății, unde au fost vizionate alături de polițiști.

Diana Brâncuș, jurnalist TVR: „Reprezentanţii spitalului nu au comentat fotografiile. Ne-au transmis că în imagini nu pot fi identificate persoanele, nici dacă este vreo pacientă pe masa de operaţie şi nici dacă este vorba despre sala numărul 2 de intervenţii chirurgicale”.

După tragedia de la Floreasca, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a transmis un comunicat care i-a atras critici dure. Chirurgul plastician Dan Grigorescu de la Braşov i-a cerut demisia pe motiv că s-ar fi antepronunţat în cazul Beuran.

Profesorul Beuran şi alţi medici de la Floreasca urmează să fie chemaţi la audieri în dosarul penal deschis după moartea pacientei arse.

Între timp s-a mai deschis o anchetă pentru un pacient care ar fi suferit arsuri în sala de operații la Spitalul Floreasca, anul trecut in martie. Surse apropiate anchetei, care au stat de vorbă cu pacientul în cauză, spun însă că, în acest caz, acuzațiile sunt nefondate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite