Imagini de coșmar la Spitalul Municipal din Drăgășani. Pacienții, nevoiți să stea câte doi în pat. Unitatea sanitară a fost amendată pentru a treia oară

9 martie 2023, 12:00

Imaginile surprinse la spitalul „Costache Nicolescu” din Drăgășani sunt revoltătoare și au stârnit indignare pe internet. La prima vedere, vorbim de un adevărat focar de infecție care pune în pericol viața pacienților. Totuși conducerea spitalului susține că problemele sunt generate de lipsa spațiului, unitatea fiind în reabilitare.

ALIM MANDA, directorul medical al Spitalului Drăgăşani: Vă asigur că nu sunt probleme. Problema este locativă, de spațiu. Regulile s-au respectat. Infirmierele știu treaba, știu când să schimbe. Avem protocoale pentru toate aceste lucruri. Am văzut și eu acele poze pe Facebook cu doi pacienți, poate stau de vorbă, nu înseamnă că sunt cazați în același pat.

La rândul lor autoritățile locale susțin că situația nu este atât de gravă, deși recunosc că mai sunt deficiențe. Mai mult, edilul susține că fotografiile nici nu ar fi din Spitalul Municipal Drăgășani.

CRISTIAN NEDELCU, primarul municipiului Drăgăşani: Niște poze care nu pot fi recunoscute că sunt din spital. Eu spun că personalul își face treaba. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt normale.

Totuși spitalul a fost sancționat zilele trecute de inspectorii DSP în urma unui control. Aceștia au dat trei amenzi. În plus, au stabilit că unitatea spitalicească nu întrunește toate condițiile pentru reînnoirea autorizației sanitare de funcționare.

AMELIA PIŢIGA, purtător de cuvânt, DSP Vâlcea: O echipă s-a deplasat și a dat trei sancțiuni pentru nereguli identificate în timpul controlului de ieri.

Spitalul din Drăgășani este în plin proces de renovare și are în derulare trei proiecte mari cu fonduri europene. Însă termenele limită au fost depășite cu 2 ani din cauza pandemiei de COVID-19, așa că pacienții nu au încotro și stau în condiții de șantier.

Spitalul Municipal din Drăgășani este cea mai mare unitate sanitară din sudul județului Vâlcea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă