Imagini cu explozii puternice în zona unei baze aeriene rusești din Crimeea. Ministerul rus al Apărării susține că a explodat muniția dintr-un depozit, fără să fie ținta vreunui atac

Explozii în Crimeea
Explozii în Crimeea
9 august 2022, 17:03

Ministerul Apărării din Ucraina a precizat marți seară că prezența trupelor rusești de ocupație în Crimeea nu este compatibilă cu sezonul turistic, făcând aluzie la faptul că multe imagini au fost surprinse de cei care se bronzau pe plajă.

„Mai multe elemente de muniţie pentru aviaţie au explodat într-un depozit al aerodromului militar din Saki, în apropierea localităţii Novofiodorovka”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. Depozitul nu a fost ţinta vreunui atac sau bombardament, a adăugat instituția, fără a preciza ce a provocat detonarea muniţiei.

Armata rusă asigurase iniţial că nu există victime în urma exploziilor.

Ulterior, liderul Crimeii, Serghei Aksionov, a anunţat un deces, iar ministrul Sănătăţii din Crimeea, Konstantin Skorupski, a declarat că 5 persoane sunt rănite, printre care şi un copil.

Din localitatea Novofiodorovka au fost evacuate 30 de persoane, au mai subliniat autorităţile locale, preluate de AFP și citate de Agerpres.

Cel puţin 12 explozii de diferite intensităţi au fost auzite în decurs de un minut, în jurul orei locale 12:30, afirmă doi martori. Trei deflagraţii au fost deosebit de puternice, declanşând incendii şi degajări de fum.

Aproximativ 30 de minute mai târziu, încă o deflagraţie, descrisă de martori ca fiind cea mai puternică, a produs încă două coloane de fum şi o degajare de praf. Sirenele au fost auzite în oraşul Saky din apropiere.

Guvernatorul rus al Crimeii, Serghei Aksionov, a transmis pe Telegram că a plecat în zonă şi că sunt ”în curs de clarificare circumstanţele” exploziei.

Serviciile de urgenţă au fost desfăşurate, iar unii localnici spun că s-au aglomerat şoselele pe direcţiile de plecare dinspre zona de coastă.

Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a fost până în prezent ocolită de bombardamente în războiul declanşat de Rusia, în februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite