Imagini cu crima rasială din Mediaș, transmisă live pe un forum din Germania. Acesta poate fi accesat doar plătind cu criptomonede

17 mai 2022, 17:39

Filmarea surprinde momentul în care o bătrână este ucisă cu bestialitate de un tânăr. Acum, înregistrarea constituie o probă grea în dosarul penal cu ajutorul căruia procurorii vor să arate că actul a fost comis cu premeditare.

Crima a avut loc pe 12 aprilie, ziua în amiaza mare, în orașul Mediaș. Și a fost filmată pas cu pas chiar de cel care a comis-o- un adolescent în vârstă de 17 ani, din Germania, care locuia în plasament la o familie din Dumbrăveni, de mai mulți ani. Era cunoscut ca având probleme de comportament.

Acesta a atacat-o pe bătrâna de 74 de ani pe care nici nu o cunoștea, fără un motiv anume, a lovit-o cu bestialitate și a înjunghiat-o, apoi a fugit. A fost găsit câteva ore mai târziu și, ulterior, arestat preventiv.

I-a fost prelungit mandatul, așa că rămâne în arest până la mijlocul lui iunie.

La audieri, a declarat că a ucis-o pentru că a crezut că este de etnie romă, la îndemnul unui amic, cu care era într-un apel video, și că acesta i-ar fi cerut să o ucidă pe femeie.

După mai multe cercetări, DIICOT a descoperit că adolescentul a transmis crima live și a găsit-o pe un forum din Germania.

Forumul pe care au fost postate imaginile se poate accesa doar plătind cu criptomonede și conține numai imagini cu acte de violență și crime.

Dacă va fi găsit vinovat și se va stabili că avea discernământ în momentul crimei, tânărul riscă închisoare pe viață. Surse susțin că tânărul face parte dintr-o organizație extremistă și așa și-a dovedit fidelitatea față de grup.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite