Micuța Ilinca are nevoie de ajutor ca să poată merge. O operaţie într-o clinică din Spania i-ar da şansa să meargă singură

27 august 2022, 17:33

Din primele ore ale vieții a luptat și dovedește asta în fiecare zi. Râde, zâmbește, vrea să meargă, vrea să îți arate că ar putea și ea să vorbească la fel ca ține. Ilinca are 4 ani și cu fiecare pas pe care îl face cu greu arată cât de multă dorință de viață e într-un corp atât de firav.

Iulia Moise, mama Ilincăi: În momentul de față, ea este hipoacuzică. A avut hidrocefalie și la 3 luni a fost operată. După hidrocefalie a apărut parapareză spastică severă. Făcea doi-trei pași nesusținută, după două zile de terapie intensivă, Ilinca a parcurs 5 minute, mergând tot holul, fără să se țină. Pur și simplu ca și când ar fi transmis „am nevoie să merg, dar am nevoie de susținere, clar”. Am văzut că sunt șanse. Asta înseamnă că trebuie să luptăm și să ajungem unde se poate.

Prima care a văzut-o imediat după naștere a fost cea care i-a devenit și nașă de botez. De la micuța către care medicii priveau cu îndoială, Ilinca este astăzi un copil al cărui destin poate fi schimbat.

Cristina Bălăceanu, nașa Ilincăi: Medicii în momentele alea erau foarte rezervați, am văzut disperarea în ochii lor. Ilinca trăiește, vrea să meargă, vrea să vorbească și recuperează foarte repede tot ce a pierdut în acele trei luni pe care nu le-a petrecut în burta mămicii.  E un copil vioi, e un copil care reacționează, asta ne dă speranță că Ilinca va fi un copil normal în curând.

Pentru a o ajuta pe Ilinca a fost înființată Asociația „Mama, ai încredere în tine!„.

O operație la o clinică din Barcelona i-ar putea da șansa să devină un copil ca toți ceilalți. Dar intervenția costă câteva mii de euro, iar orele de terapie de după sunt și ele costisitoare.

Roxana Lungu, terapeutul Ilincăi: În Barcelona, Ilinca o să aibă parte de o intervenție minim invazivă, după care, în mai puțin de două săptămâni o să poată să stea deja în picioare. Este o intervenție chirurgicală care nu se face la noi în țară. Riscurile acestei intervenții sunt mult mai mici decât cele care le implică intervențiile ce se întâmplă pe teritoriul țării noastre.

Efectele pe care le putem vedea imediat după sau în decurs de 6 luni le redau pacienților o independență mult mai bună decât ce putem oferi în momentul de față pe teritoriul țării.

Iulia, mama Ilincăi: Ar ajuta-o să meargă,să fie aproape un copil normal. Poate să fie independentă și asta este cel mai bun lucru. Trebuie să fie independentă.

Pe Ilinca o puteți ajuta donând bani în conturile ”Asociației Mama”:

RON: RO12BTRLRONCRT0567709401

EUR: RO59BTRLEURCRT0567709401

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite