Ilie Năstase acuză polițiștii: M-au aruncat cu fața la pământ, mi-au legat mâinile. Poliția: A devenit agresiv. Avea alcoolemie 0,55 mg

25 mai 2018, 09:24

Ilie Năstase a povestit în exclusivitate pentru TVR că a suflat în etilotest, iar rezultatul ar fi indicat 0,05 la mie. La un asemenea rezultat nu s-ar impune ca șoferul să fie dus la Institutul de Medicină Legală pentru recoltarea de probe biologice. Acesta ar fi motivul pentru care Ilie Năstase ar fi refuzat recoltarea acestor probe.

Fostul sportiv a povestit că agenții de poliție s-ar fi comportat agresiv cu el, l-ar fi trântit la pământ și l-ar fi încătușat. Ilie Năstase a fost la spital în acestă dimineață pentru a cere un certificat medico legal și vrea să depună plângere împotriva polițiștilor.Ilie Năstase are o variantă total diferită de cea a polițiștilor, care au comunicat că l-au oprit pe fostul sportiv în această dimineață, la un filtru al agenților rutieri și că Ilie Năstase ar fi refuzat să sufle în etilotest.

Procurorii de la parchetul Judecătoriei Sector 1 au preluat acest dosar iar zilele următoare vor chema persoanele la audieri.

M-au oprit ca de obicei și au zis: Zice: M-au luat m-au aruncat din mașină, cu fața pe trotuar, cu mâinile la spate, cătușele la spate. Și când am ajuns la ei la poliție s-a dovedit că am 0,05, care înseamnă trei beri, a povestit Ilie Năstase.

Am refuzat să dau testul, pe moment. Dar, în momentul ăla erau trei mașini de poliție cu șase polițiști, m-au tras afară, m-au aruncat cu fața pe pământ, mi-au legat mâinile la spate, parcă eram cel mai mare terorist. Mă duc la doamna ministru, să facă o anchetă și aia care sunt vinovați să fie pedepsiți, a spus Ilie Năstase.

Dosar penal pentru Ilie Năstase. Fostul tenisman a fost prins băut la volan

Poliția Rutieră a făcut precizări într-o conferință de presă:

I s-a cerut să se supună testării cu aparatul etilotest, aflat în dotarea fiecărui lucrător de poliție. A devenit agresiv manifestând o atitudine neprincipială față de colegii noștri, și bineînțeles față de o conduită socială corectă, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile Legii 2018 de organizare și funcționare a Poliției Române a fost necesară încătușarea acestuia. Întrucât a refuzat să se supună testării pentru determinarea unei valori primare și a prezenței alcoolului în aerul respirat, acesta a fost condus pentru recoltarea de probe biologice la IML, unde în prezența colegilor noștri a dorit să se supună testului etilotest, iar rezultatul a fost 0,55 miligrame pe litru în aerul respirat, valoare ce conferă obligativitatea recoltării de sânge, aflându-se în prezența unei infracțiuni la regimul rutier. Persoana în cauză a fost supusă și unui test privind consumul de substanțe stupefiante, rezultatul fiind negativ, a declarat reprezentantul Brigăzii Poliției Rutiere.

În jurul orei 11, același conducător auto a fost depistat în trafic în zona Stefan cel Mare conducând un moto ciclu, fără a avea acest drept, în considerentul faptului că permisul de conducere nu avea o valabilitate acordată de către lucrătorii de Poliție Rutieră. Cel cauză a prezentat un permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului condus, situație în care au fost întocmite  acte procedurale pentru cele două acte expuse: conducere cu un permis necorespunzător categoriei și conducerea cu permis suspendat, a precizat reprezentantul  Brigăzii Poliției Rutiere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă