IGSU cumpără două nave de la grupul olandez Damen

12 octombrie 2022, 08:22

Contractul de 44 de milioane de euro a fost semnat cu o zi înainte de vizita premierului Ţărilor de Jos în țara noastră. Navele vor fi folosite în operațiuni de căutare, salvare și stingerea incendiilor și vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență în decembrie 2023.

Raed Arafat: Amândouă sunt nave de căutare-salvare,  sunt capabilități de a recupera persoane și au capabilițăți de a avea la bord 50 de supraviețuitor, iar una dintre ele e clasificată că navă de pompieri, are o capacitate mare de stingere cu apă și spumă

Roelof van Ees, ambasadorul Ţărilor de Jos în România: Sunt mulţumit de semnarea contractului între IGSU şi Damen pentru construirea a doua nave de căutare-salvare pe mare. Trebuie să am un cuvânt de apreciere şi pentru ministrul Investiţiilor şi Proiecte Europene, care nu e prezent , pentru demararea proiectului Viziune 2020 ceea ce a permis întărirea capacităţii României de a răspunde în caz de dezastre prin intermediul fondurilor europene foarte importante.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă