IGSU: Ghidul de bune practici pentru depozitarea şi utilizarea în siguranţă a îngrăşămintelor în fermă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a scos un ghid pentru utilizarea și depozitarea în siguranță a îngrășămintelor pe baza de azotat de amoniu.

28 Februarie 2021, 14:37 |
De Ziua Protectiei Civile
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

15.000 de exemplare vor fi distribuite fermierilor români. Lucrarea conține sfaturi legate de transportul și depozitarea îngrășămintelor, care, în anumite condiții, pot fi periculoase pentru că pot declanșa explozii.

În urmă cu 17 ani, în apropiere de Buzău, un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a avut un accident, iar explozia a omorât 18 persoane și a rănit alte 13.

IGSU a scos acest ghid în colaborare cu un mare producător de îngrășăminte chimice și l-a lansat azi, cu ocazia Zilei Protecției Civile.

Inspectorul general al IGSU, Dan-Paul Iamandi:

"Acest ghid a fost diseminat deja către toate unităţile subordonate, către toate Inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă care vor desfăşura activităţi preventive în toate locaţiile unde există depozitate astfel de substanţe pe bază de azotat de amoniu", a informat Iamandi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Azomureş, Ovidiu Maior, ghidul este succint, uşor de citit şi foarte uşor de aplicat.

"Sunt informatii legate de siguranţa utilizării produsului de către persoanele care sunt în măsură să îl utilizeze, mă refer la depozitari şi la fermieri, legate de modul în care se poate interveni în cazul apariţiei unui incendiu, legate de protecţia mediului înconjurător, modul în care trebuie manipulate aceste produse şi utilizate în fermele agricole şi importanţa citirii etichetelor. Este un capitol special pentru modul în care se citesc etichetele de pe produs, pentru că, uneori, acest lucru poate fi considerat destul de dificil şi atunci am considerat oportun să punem şi aceste informaţii. Am tipărit 15.000 de exemplare, urmează să fie distribuite prin intermediul Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă la nivel naţional şi, în paralel, prin intermediul distribuitorilor noştri pentru ca fiecare fermier, la un moment dat, să aibă un astfel de ghid", a afirmat Maior.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI