IGPF: Opt puncte de trecere a frontierei, operaționale la frontiera cu Ungaria

Opt puncte de trecere a frontierei sunt operaţionale la frontiera de vest, pentru efectuarea formalităţilor de control atât pe sensul de intrare în România, cât şi pe sensul de ieşire din România, pentru traficul de persoane, respectiv automărfare, informează IGPF.

22 Mai 2020, 16:14 (actualizat 22 Mai 2020, 16:21) |
Opt puncte de trecere a frontierei cu Ungaria

"În continuarea măsurilor dispuse pentru fluidizarea traficului la graniţa dintre România şi Ungaria, autorităţile de frontieră române împreună cu autorităţile de frontiera din Ungaria au analizat situaţia traficului transfrontalier între cele două ţări, în consens cu măsurile dispuse de cele două state pe linie de sănătate publică", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, vineri, AGERPRES.

Sunt operaţionale PTF Petea şi Urziceni, în judeţul Satu Mare, PTF Valea lui Mihai şi Borş, în judeţul Bihor, PTF Vărşand, Turnu, Nădlac I şi Nădlac II, în judeţul Arad.

De asemenea, prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună se va permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri - PTF Salonta şi Săcuieni, în judeţul Bihor şi PTF Cenad - judeţul Timiş.

"Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, sunt operaţionale pe teritoriul Ungariei două linii speciale pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare/ieşire în/din România prin PTF Nădlac II - Autostradă şi PTF Borş", arată sursa citată.

Intrarea în România prin punctele de frontieră de la graniţa româno-ungară se realizează în regim permanent (24/24 de ore), indiferent de mijlocul de transport folosit, cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei.

De asemenea, formalităţile de frontieră de ieşire din România şi intrare în Ungaria se realizează după următorul program:

- pentru persoanele care călătoresc cu autoturisme/autocare - în intervalul orar 7,00 - 1,00 (ora României) pentru zilele din timpul săptămânii, iar pentru cele din weekend 24/24 de ore,

- pentru lucrătorii transfrontalieri şi pentru mijloace de transport marfă, cu masa mai mare de 2,4 tone - în regim permanent (24/24 de ore).

Totodată, autorităţile maghiare au informat că tranzitarea frontierei dintre Austria şi Ungaria se realizează în intervalul orar 21,00 - 13,00 (ora României).

"Reamintim că, la intrarea în România, pe lângă controlul specific de frontieră, are loc completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată", precizează IGPF.

De asemenea, în ceea ce priveşte ieşirea din România şi intrarea în Ungaria, în vederea tranzitării teritoriului statului ungar spre ţări din vestul Europei, autorităţile maghiare au comunicat că vor permite intrarea în ţara vecină, cetăţenilor Uniunii Europene, numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

* interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;

* îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen;

* prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 13°C 12°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI