IGPF: În acest weekend, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei

Poliția de frontieră
Poliția de frontieră
10 iunie 2022, 15:00

„Având în vedere că, în acest sfârşit de săptămână, se celebrează sărbătoarea Rusaliilor şi, totodată, debutează vacanţa de vară pentru copii, Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. (…) Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens în care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea personalului. Tot pentru fluidizarea traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES de IGPF.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor.

IGPF menţionează că la graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

O situaţie aparte se înregistrează în ceea ce priveşte traficul de mărfuri, deoarece în această perioadă se constată o creştere a numărului mijloacelor de transport marfă, în mod special la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, arată IGPF.

Conform sursei citate, timpul pentru efectuarea controlului documentelor de către poliţiştii de frontieră asupra camioanelor este, în medie, de 5 minute/camion, iar în această perioadă este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Având în vedere că graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina reprezintă frontiera externă a Uniunii Europene, la aceşti timpi, se mai adaugă şi cei necesari efectuării controlului celorlalte autorităţi, precizează IGPF.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

De asemenea, este recomandat ca, pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, să fie consultat site-ul Ministerului Afacerilor Externe, paginile dedicate misiunilor diplomatice la Bucureşti sau aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” a MAE.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Cozi pentru plata facturilor cu vouchere de energie