IGPF: A fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră

Frontieră. Vama Nădlac
Frontieră. Vama Nădlac
24 decembrie 2020, 14:51

„Având în vedere că ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă, precum şi într-o situaţie specială în acest an, în contextul dispunerii unor măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu Covid-19, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru adaptarea misiunilor proprii, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de competenţă prin gestionarea situaţiei operative. Aproximativ 3.900 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă”, anunță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în această perioadă au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv a fost suplimentat numărul arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

„În vederea fluidizării traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune. Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional, care sunt operaţionale şi funcţionează în regim permanent, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/”, mai transmite IGPF.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Kogălniceanu devine cea mai mare bază NATO din Europa

Trafic blocat în PTF Giurgiu din cauza protestului fermierilor bulgari