Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chişinău, la București: România este principalul nostru avocat în aspirațiile de aderare la UE

Președintele Parlamentului Republicii Moldova la București
Președintele Parlamentului Republicii Moldova la București
1 septembrie 2021, 09:11

ACTUALIZARE Igor Grosu: România este principalul nostru avocat în aspirațiile de aderare în UE.

ACTUALIZARE Igor Grosu a fost a avut deja discuții cu Ludovic Orban și Anca Dragu, și urmează să fie primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. La ora 17.30 el va adresa un mesaj plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, iar TVR va transmite în direct acest eveniment.

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu o delegaţie parlamentară, fac în perioada 31 august – 2 septembrie o vizită oficială la București, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Lider interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului de la Chișinău acum o lună.

Prioritățile acestei sesiuni sunt legea consumatorului vulnerabil, desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și legea „Fără penali în funcții publice”.

Opoziția social-democrată amenință și cu o moțiune de cenzură în această sesiune.

Astăzi, senatorii și deputații își vor desemna prin vot structurile de conducere, vicepreședinții, secretarii și chestorii – mai puțin președinții, care sunt aleși pe durata mandatului parlamentului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite