Igor Dodon se îndreaptă spre Est. Aflat în vizită la Moscova, preşedintele moldovean nu a cerut retragerea ruşilor din Transnistria

17 ianuarie 2017, 22:11

Igor Dodon a mers în vizită la Moscova la invitația lui Vladimir Putin. Un subiect spinos al discuțiilor l-a constituit cooperarea economică bilaterală. Liderul de la Kremlin pune condiții, însă, pentru reluarea completă a schimburilor comerciale și revenirea deplină a produselor din Republica Moldova pe piața rusă.

Vladimir Putin vrea ca Acordul de Asociere să fie renegociat, iar în discuții să fie implicată și Moscova.

În schimb, președintele Dodon anunță că, în scurt timp, Republica Moldova ar urma să semneze un memorandum de cooperare cu Uniunea Euroasiatică. Un subiect aparte al discuțiilor a fost problema transnistreană. Deși este garantul suveranității și integrității teritoriale a statului, Igor Dodon „a uitat” să-i ceară lui Putin retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Rusia reia şi teza Moldovei Mari şi sugerează că actualul stat din stânga Prutului nu se află în graniţele sale istorice. Este un mesaj indirect transmis astăzi la Kremlin de Vladimir Putin lui Igor Dodon. Preşedintele rus i-a dăruit omologului moldovean harta Moldovei Mari. Un reportaj de Liviu Iurea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite