Igor Dodon, la primirea ajutoarelor umanitare sanitare din România: „Prietenul la nevoie se cunoaște” este o vorbă care sună la fel pe ambele maluri ale Prutului

7 mai 2020, 16:21

Ceremonia de primire a avut loc la  Institutul de Medicină de Urgență din Chișinău. Președintele Republicii Moldova a mulțumit pentru „gestul cu adevărat frățesc” al României.

Este un gest cu adevărat frățesc din partea prietenilor noștri, din partea fraților noștri, din partea vecinilor noștri de peste Prut. Prietenul la nevoie se cunoaște. Este o vorbă care sună la fel pe ambele maluri ale Prutului, și în România, și în Republica Moldova„, a afirmat președintele.

Dodon a transmis un mesaj de mulțumire omologului său de la București, Klaus Iohannis. Președintele moldovean a spus că sprijinul românesc este cu atât mai important, cu cât România însăși se află în dificultate din cauza coronavirusului.

„Noi am primit ajutoare din Est și din Vest, dar acesta este unul din cele mai consistente”, a punctat Dodon, amintind că deja la Chișinău se află deja o echipă de medici români.

Dodon a arătat că gestul românilor vine înaintea Zilei Europei, despre care a apreciat că este „o sărbătoare comună pentru toți”.

Ceea ce se întâmplă azi la Chișinău și se face istorie corespunde și corespunde spiritului european din aceste două state. Dragi prieteni, eu vă mulțumesc foarte mult, vă mulțumesc din suflet și să știți că sunteți bineveniți oricând aici, în Republica Moldova” – și-a încheiat Igor Dodon alocuțiunea.

Ajutorul umanitar constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar.

Convoiul de camioane cu echipamente medicale și medicamente pentru Republica Moldova a ajuns joi la Chișinău. Misiunea umanitară România pentru Republica Moldova a fost întâmpinată, premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, ministrul moldovean al Sănătății și de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. La eveniment au fost prezenți ministrul român de Interne, Marcel Vela și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. La eveniment a ajuns ulterior și președintele Dodon.

Ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova de către România coincide cu celebrarea a 30 de ani de la primul pod peste Prut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite