Igor Dodon l-a asigurat pe Vladimir Putin că nu va promulga nicio lege antirusească. O nouă întâlnire între cei doi lideri

12 octombrie 2017, 10:28

Președintele Igor Dodon i-a mulțumit lui Vladimir Putin că Rusia a renunțat la o parte din sancțiunile impuse Republicii Moldova. O parte din migranții moldoveni care au încălcat legislația rusă au fost iertați, deci se pot întoarce în Rusia la lucru. Mai mulți agenți economici din Republica Moldova pot exporta produse pe piața estică.

Vladimir Putin:  „Vreau să vă spun sincer că tot ce s-a făcut a fost doar pentru a susţine eforturile dvs. pentru normalizarea relaţiilor ruso-moldoveneşti.”

Tema transnistreană a revenit în discuțiile de la Soci. Igor Dodon susține că, dacă socialiștii vor obține o majoritate confortabilă în Parlament, se poate ajunge la o înțelegere cu regimul separatist de la Tiraspol.

Până atunci, după cum spunea adjunctul ministrului de Externe, Grigorii Karasin, într-un interviu Ria Novosti, contingentul militar rus va rămâne dislocat în regiune până când va fi găsită o formulă politică definitivă la dosarul transnistrean.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite