Igor Dodon cere revocarea ambasadorului moldovean la București

10 ianuarie 2017, 13:40

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia. Anume în aşa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador”, a scris pe Facebook preşedintele Republicii Moldova.

Igor Dodon a scris că va  cere Guvernului revocarea lui Mihai Gribincea și „înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova.”

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a declarat, luni, la Digi24 că estimează, pe baza celor spuse de unii experţi, că decretul semnat de preşedintele Igor Dodon, de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu şi soţiei sale, ar putea fi declarat neconstituţional.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite