LUMEA AZI

Igor Dodon ar fi vândut cimitirul eroilor români din Chișinău. Președintele moldovean e acuzat că a înstrăinat terenul când era ministru al economiei

Mai multe asociaţii de unionişti cer anchetarea preşedintelui Igor Dodon care ar fi vândut terenul pe care se află cimitirul eroilor români din Chișinău. Cei care-l acuză pe Igor Dodon spun că tranzacția s-a consumat la începutul anilor 2000, când actualul președinte al Republicii Moldova era ministru al Economiei. Cumpărătorii, oameni influenți, privilegiați de guvernarea de atunci. Unioniștii cer capul vinovatului, dar și un teren la schimb pentru ca cimitirul eroilor români să fie refăcut. Pe Igor Dodon nu-l prea interesează aceste acuzații și își vede în continuare de prietenia sa cu Vladimir Putin pe care l-a vizitat din nou.

02 Noiembrie 2018, 18:36 (actualizat 02 Noiembrie 2018, 18:51) Știrile TVR |

Cimitirul eroilor români din Chişinău este teren în proprietate privată încă din perioada 2007 - 2008.

Guvernul Tarlev, cu Igor Dodon ministru al Economiei, aprobă o hotărâre de privatizare a unor loturi de pământ. În hotărâre, sunt trei terenuri scoase la vânzare, printre care şi terenul de pe Strada Decebal 17.

Comisia care s-a ocupat de înstrăinare era compusă din oameni apropiaţi şi acum ai preşedintelui Dodon.

Curios este că, şi după privatizare, statul, prin semnătura lui Igor Dodon, decide să vină în ajutor companiei. Se alocă 2 milioane de lei pentru demolarea Spitalului de Tuberculoză aflat pe teren. Banii ajung la Ministerul de Interne şi, în câteva zile, spitalul e șters de pe faţa pământului.

Pe locul cimitirului eroilor români urmau să fie ridicate mai multe clădiri de locuinţe şi oficii. Era dat şi avizul celor de la Arheologie. Din fericire, pe teren nu s-a mai construit nimic.

Reprezentanții asociațiilor Unirea ODIP şi Noua Dreaptă cer autorităţilor să facă o ofertă companiei prin care să le fie oferit la schimb un alt teren.

În acest fel, s-ar putea restabili şi renova cimitirul eroilor români.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 32°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 31°C 32°C
BRASOV 25°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI