Ignacio Echeverria, „eroul pe skateboard” care a murit în timp ce apăra o femeie atacată de teroriști pe Podul Londrei

9 iunie 2017, 15:16

Familia lui Ignacio Echeverria a primit confirmarea morții acestuia, după patru zile de la atentatul de pe podul Londrei. Între timp autoritățile de la Madrid și presa au criticat lentoarea procedurilor de identificare, derulate de britanici.

În ciuda așteptării îndelungate, sora și fratele lui Ignacio Echeverria au mulțumit autorităților spaniole și britanice pentru ajutor și tuturor cetățenilor care și-au arătat solidaritatea.

„Autoritaţile britanice fac totul ca sa ne ajute sa ne reîntâlnim, în special mama noastră, cu corpul fratelui nostru. Ceva foarte trist şi dureros se transforma în ceva frumos şi impresionant care ne face sa ne iubim şi mai mult fratele, familia, prietenii şi ţara noastra. Va mulţumim foarte mult”, a spus Ana, sora lui Ignacio.

În timpul atacului terorist de pe Podul Londrei, Ignacio Echeverria i-a înfruntat pe cei trei teroriști, înarmați cu cuțite lungi, care tocmai înjunghiau o femeie. Spaniolul, în vârstă de 39 de ani, nu putea să se apere decât cu skateboardul pe care tocmai se dăduse într-un parc din apropiere. Prietenii săi au văzut momentul în care Ignacio era înjunghiat cu sălbăticie de unul dintre teroriști, dar nu au putut să facă nimic.

Ignacio Echeverria lucra ca expert în prevenirea spălării banilor la o cunoscută bancă britanică și era pasionat de skateboard. Moartea sa eroică a fost comemorată prin momente de reculegere în Parlamentul regiunii Madrid, în orașul său Las Rozas, dar și de echipa națională de fotbal a Spaniei.

Citește și „Românul care a lovit un terorist la Londra. Florin Morariu: „Am luat oameni de pe stradă și i-am băgat în brutărie””

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă