Ierusalim, pământul tuturor religiilor. Țara Sfântă a devenit una dintre destinațiile preferate ale românilor

Unii oameni așteaptă o viață întreagă să-l vadă și nu reușesc, alții pot face acest lucru doar la bătrânețe. Țara Sfântă, Israel, rămâne un loc unde mulți vor să ajungă, mai ales creștinii. O echipă TVR a fost la Ierusalim și vă arată ce trebuie musai să vedeți atunci când ajungeți în Ierusalim și în împrejurimile orașului.

04 Noiembrie 2017, 20:02 (actualizat 04 Noiembrie 2017, 20:23) |
Ierusalim, pământul tuturor religiilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Cetatea păcii" este traducerea din limba ebraică a numelui Ierusalim, "casa unui singur Dumnezeu", venerat de cele trei religii monoteiste ale lumii - creștinii, evreii și musulmanii.

Prima oprire pe care ar trebui să o faceți atunci când ajungeți la Ierusalim ar trebui să fie pe Muntele Măslinilor, locul care îți oferă o priveliște de ansamblu asupra întregului oraș. Inclusiv asupra bisericii Mormântului Sfânt, adică cele două cupole gri, una mai mare și una mai mică.

Ierusalim este cel mai sacru loc din lume, în care credincioşii se simt cel mai aproape de Divinitate. Aici este concentrată istoria omenirii pe care unii așteaptă o viață să o vadă.

Situat în Orașul Vechi din Ierusalim, Zidul Plângerii este unul dintre cele mai importante locuri sacre ale Orașului Sfânt. Zilnic, mii de credincioși aduc biletele pe care își scriu dorințe și pe care le lasă în crăpăturile zidului, în speranța că se vor împlini. Frumusețea și istoria locului nu se încheie la suprafața vestigiului, însă.

Nu puteți să plecați de la Ierusalim înainte să vizitați tunelurile de sub zidul Plângerii sau orașul de sub oraș. Însă, mare atenție, dacă vreți să faceți acest lucru, trebuie să vă programați cu câteva săptămâni sau chiar cu câteva luni înainte.

În subteran, munca arheologilor nu se termină niciodată. Chiar dacă deocamdată nu a fost deschisă publicului, cea mai nouă descoperire a lor a uimit întreaga lume.

Toti credincioșii vor să ajungă la Biserica Mormântului Sfânt. Aici au dreptul să slujească toate confesiunile creștine: ortodocși, catolici, copți și armeni. Printr-un program foarte bine pus la punct, cu toții îsi săvârşesc ritualurile. Iar fiecare slujbă se încheie cu o procesiune.

Tot la Ierusalim găsim și Muzeul Holocaustului din cadrul Institutului de Cercetare sub acelaşi nume. O vizită aici va răstoarnă valorile și credințele asupra existenței umane.

Un drum cu mașina de aproximastiv 40 de minute şi ajungem în deșert. Nu trebuie ratată o vizită pe vârful fortăreței de la Masada, locul cu o priveliște perfectă spre Marea Moartă, sau un drum cu jeep-ul prin deșert.

Numarul românilor care vor să ajungă în Țara Sfântă este în creştere, iar ofertele agențiilor sunt tot mai variate. A fost lansat şi programul "Two cities, one break" prin care turiștii pot avea parte de experiente diametral opuse la doar 45 de minute de mers cu mașina. Mâine va prezentăm și noi în Telejurnal frumusețile cosmopolitului Tel Aviv și ale imprejurimilor lui.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI