Ierarhia finală la locale, diferită de așteptările partidelor. Distanța dintre PNL și PSD e de peste 8 procente, iar USR-PLUS are un scor apropiat de PMP și UDMR

11 octombrie 2020, 22:43

PNL a câștigat cel mai mare număr de mandate în consiliile județene și peste 30% din voturile exprimate. Liderii partidului numesc scorul „istoric” și se uită cu încredere spre următoarea guvernare.

După ce în seara alegerilor a proclamat PSD câștigător, Marcel Ciolacu admite că partidul său a pierdut în fața dreptei, obținând doar 22% din voturile exprimate la consiliile județene. Toate organizațiile au fost chemate la ordin, iar rezultatele de la locale se vor reflecta și în felul în care se vor alcătui listele pentru parlamentare.

Cea mai mare surpriză e consemnată în dreptul USR-PLUS, care a obținut doar 6,65% din voturile pentru consilii județene, deși a câștigat 5 primării de municipii.

Cu Traian Băsescu vârf de lance în campanie, PMP a reușit să ia 5,88% din voturi. Îngrijorările că partidul nu va trece pragul la alegerile parlamentare s-au mai risipit, iar liderii partidului se văd deja într-o coaliție de guvernare cu PNL.

Partidul lui Victor Ponta, Pro România, a obținut 4,95% din voturi, la limita sub pragul electoral. Prin fuziunea cu ALDE, care a luat sub 3%, cele două partide speră să prindă și următorul Parlament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite