Idlib, ultimul bastion al rebelilor din Siria, este asediat de câteva zile

7 septembrie 2018, 23:50

Acum două zile, locuitorii provinciei au fost treziți de zgmotul asurzitor al exploziilor.

Atacurile au continuat și vineri, când liderii Rusiei, Turciei și Iranului s-au întâlnit la Teheran, pentru a rezolva problema pe cale diplomatică.

Nu au reușit să ajungă la un acord.

Vladimir Putin și Hassan Rouhani, aliați ai armatei guvernamentale din Siria, insistă că prezența rebelilor trebuie înlăturată urgent.

Deși se află de partea rebelilor, liderul de la Ankara este, în acest context, extrem de iritat de sprijinul pe care îl acordă americanii milițiilor kurde siriene, considerate de Erdogan organizație teroristă.

În replică, Statele Unite consideră că orice ofensivă în zona Idlib este inacceptabilă și o escaladare imprudentă a conflictului.

Nikki Haley, ambasadorul american la ONU: „La fel cum s-a întâmplat de mai multe ori în trecut, există semne că regimul Assad intenţionează să utilizeze arme chimice pentru a pune capăt asediului de la Idlib„.

Locuitorii din Idlib protestează împotriva guvernului care plănuiește să-i atace. Viața celor peste 3 milioane de locuitori rămași în zonă, dintre care un milion de copii, va fi pusă în pericol.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite