Idei inovative premiate la PatriotFest. Competiţia este susţinută de TVR

20 noiembrie 2019, 14:21

Unul dintre proiectele premiate de juriu este o aplicaţie care face imposibilă falsificarea fotografiilor, ideea a trei tineri.

“Pentru securitatea naţională poate fi folosită, de exemplu, în pozarea maşinilor parcate ilegal. Nu se mai poate modifica numărul de înmatriculare sau contestaţiile nu se mai pot face la fel de uşor”, explică Robert Dobre, asistent universitar la Universitatea Politehnica Bucureşti.

Competitia ideilor inovatoare este susţinută de TVR şi organizată de  MApN, Ministerul de Interne, SPP, SRI, STS şi asociaţia New Strategy Center.

“Nu ne rămâne decât să ne punem laolaltă toate instrumentele pentru a putea să integram şi să facilităm ca aceste invenţii şi inovaţii să fie absorbite, transmise în ceea ce mai reprezintă astăzi industria naţională de apărare”, spune Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale.

Inovările pot fi aplicate atât în mediul public şi de securitate naţională, cât şi în cel privat.

“Trăim într-o lume din ce în ce mai complexă. Este nevoie să unim sistemele, să gândim cât mai diversificat. PatriotFest pune în comun două mari sisteme: sistemul civil cu sistemul militar”, preizează cpt. cdor. Marian Vatavu inginer în MApN.

Concursul PatriotFest a ajuns la a treia ediţie, iar anul acesta a avut patru secţiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă