Icoane din vremea lui Mihai Viteazul și Matei Basarab, scoase la vânzare

Icoane scoase la vânzare
Icoane scoase la vânzare
3 iulie 2020, 13:17

Potrivit Artmark, cea mai valoroasă dintre icoanele de colecţie puse în vânzare, cu un preţ de pornire de 4.000 de euro, datează din epoca lui Matei Basarab, din prima jumătate a secolului al XVII-lea, şi îl are reprezentat pe Iisus Răstignit.

O impresionantă apariţie este şi o icoană împărătească pe lemn – „Iisus Hristos Împărat şi Mare Arhiereu”, cu un preţ de pornire de 3.500 de euro, realizată în jumătatea secolului al XVIII-lea, în Ţara Românească.

Va fi scoasă la vânzare și colecţia artistei Cecilia Cuţescu-Storck, formată din 7 icoane pe glajă, realizate în ateliere transilvănene în secolele XIX-XX. Preţurile de pornire sunt cuprinse între 150 şi 500 de euro.

Cecilia Cuţescu-Storck este prima femeie din Europa care a predat la o catedră de arte decorative, în cadrul Academiei de Arte Frumoase din Bucureşti, dar şi o importantă activistă pentru drepturile femeilor din România.

În licitaţie se regăsesc şi mai multe ii şi costumele populare româneşti din Ţara Oaşului, Ţinutul Pădurenilor sau zonele Argeş, Vâlcea şi Olt, cu preţuri de pornire între 200 şi 500 de euro. Piesele unicat sunt realizate din pânză de bumbac, ţesută manual cu mătase.

De asemenea, este pusă în vânzare o colecţie de 13 covoare basarabene, olteneşti şi munteneşti, cu preţuri de pornire între 100 şi 1.000 de euro.

Loturile sesiunii vor putea fi vizionate la Palatul Cesianu-Racoviţă sau online, pe site-ul Artmark.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite