Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, purtată pe străzile din Cluj-Napoca și din Bistrița

Procesiune în condiţii cu totul speciale astăzi prin Cluj şi Bistriţa. La marea sărbătoare a Izvorului Tămăduirii care este închinată Maicii Domnului, icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula a fost scoasă într-un pelerinaj la care credincioşii nu au putut participa. Icoana a fost purtată zeci şi zeci de kilomtri de la Cluj la Bistriţa. A fost dusă şi la mai multe spitale pentru a transmite mesajul credinţei tuturor bolnavilor, dar şi medicilor care luptă contra noului coronavirus. Credinciosii au fost rugați să urmărească întreaga procesiune de la distanță și să respecte toate măsurile de siugranță sanitară și de distanțare.

24 Aprilie 2020, 08:59 (actualizat 24 Aprilie 2020, 20:01) |
Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, în procesiune în Cluj și Bistrița
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

Procesiunea a început dimineață, la Mănăstirea Nicula. Icoana făcătoare de minuni, care aduna în fiecare an zeci de mii de credincioși, a fost scoasă din biserică în bătăi de clopote şi rugăciunile călăgărilor.
Icoana Maicii Domnului, asezată pe un baldachin mobil, a fost dusă apoi spre Cluj Napoca. Un echipaj de jandarmi a însoţit cortegiul.
La Spitalul Municipal s-a cântat din nou Hristos a Înviat pentru toți bolnavii și medicii care luptă acum cu pandemia.
Au urmat Spitalul de Boli Infecțioase și cel județean de urgență. Mașina cu icoana făcătoare de minuni nu a oprit nici un moment, dar în dreptul fiecărui spital cortegiul a încetinit iar rugăciunile au fost mai puternice. Astfel pacienții și cadrele medicale au putut vedea celebra icoală şi asculta rugăciunile.
De-a lungul traseului, zeci de credincioși au așteptat icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Necula la care în anii trecuţi ei mergeau în pelerinaj.
Icoana a fost purtată și prin fața principalelor biserici din oraș, dar și în jurul Catedralei ortodoxe. Nicăieri nu a oprit.
Pelerinajul a continuat prin oraşul Bistrița. Și aici Maica Domnului a "binecuvântat" din mers spitalele și bisericile din oraș.
În ultimii 30 de ani, icoana făcătoare de minuni de la Nicula a fost scoasă în procesiune doar de 3 ori.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 16°C
IASI 13°C 13°C
CLUJ 14°C 12°C
CONSTANTA 16°C 15°C
CRAIOVA 20°C 15°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI