Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, purtată pe străzile din Cluj-Napoca și din Bistrița

24 aprilie 2020, 08:59

 

Procesiunea a început dimineață, la Mănăstirea Nicula. Icoana făcătoare de minuni, care aduna în fiecare an zeci de mii de credincioși, a fost scoasă din biserică în bătăi de clopote şi rugăciunile călăgărilor.
Icoana Maicii Domnului, asezată pe un baldachin mobil, a fost dusă apoi spre Cluj Napoca. Un echipaj de jandarmi a însoţit cortegiul.
La Spitalul Municipal s-a cântat din nou Hristos a Înviat pentru toți bolnavii și medicii care luptă acum cu pandemia.
Au urmat Spitalul de Boli Infecțioase și cel județean de urgență. Mașina cu icoana făcătoare de minuni nu a oprit nici un moment, dar în dreptul fiecărui spital cortegiul a încetinit iar rugăciunile au fost mai puternice. Astfel pacienții și cadrele medicale au putut vedea celebra icoală şi asculta rugăciunile.
De-a lungul traseului, zeci de credincioși au așteptat icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Necula la care în anii trecuţi ei mergeau în pelerinaj.
Icoana a fost purtată și prin fața principalelor biserici din oraș, dar și în jurul Catedralei ortodoxe. Nicăieri nu a oprit.
Pelerinajul a continuat prin oraşul Bistrița. Și aici Maica Domnului a „binecuvântat” din mers spitalele și bisericile din oraș.
În ultimii 30 de ani, icoana făcătoare de minuni de la Nicula a fost scoasă în procesiune doar de 3 ori.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite