“Ice on Fire”, pledoaria lui Leonardo DiCaprio pentru reducerea poluării

Celebrul star american Leonardo DiCaprio a realizat un nou documentar privind schimbările climatice. Laureatul premiului Oscar, militează pentru un mediu sănătos dinainte de a deveni cunoscut pe toată planeta. Cea mai recentă producție a sa, “Ice on Fire”, este documentarul prin care starul american atrage atenția omenirii că există soluții pentru reducerea dramatică a poluării.

13 Iunie 2019, 07:54 (actualizat 13 Iunie 2019, 10:17) Știrile TVR |

Adevărul e că în întreaga lume există o mişcare impresionantă pentru a ieşi din această criză climatică. Guvernele noastre şi politicienii şi cu siguranţă și reprezentanţii industriei reacţionează, dar din păcate, nu suficient de repede, precizează Leonardo Dicaprio, producătorul şi povestitorul filmului.

Tratatul de la Paris, agreat de majoritatea statelor lumii, reglementează măsurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon începând cu anul 2020. În Suedia, agențiile de mediu au lansat o platformă care le permite cetățenilor să monitorizeze progresele pe care le face țara spre obiectivul final de reducere la zero a emisiilor de dioxid de carbon până în anul 2045. Datorită acestui program, guvernul chiar trebuie să acționeze și să nu se mai ascundă în spatele unor cifre care, în realitate, nu înseamnă nimic.

Presa nu ascultă prea mult vocea comunităţii ştiinţifice care se bazează pe fapte şi suntem inundaţi, acum, într-o lume în care faptele au devenit foarte confuze. Dar criza climatică există şi nu ar trebui să fie o chestiune neclară, spune Leonardo Dicaprio.

“Ice on Fire”, filmul lui Leonardo diCaprio este și el o platformă. Producția, prezentată prima oară la festivalul de film de la Cannes, dezvăluie soluțiile științifice care sunt la îndemână acum pentru oprirea unei catastrofe climatice.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI