Decizia ÎCCJ la contestația lui Dragnea va fi luată pe 24 aprilie

10 aprilie 2017, 10:12

Dezbaterea a durat mai mult de o oră, avocații au cerut să fie administrate mai multe probe în acest dosar, însă cererile au fost respinse de către judecători. Ei au decis să dea o pronunțare în acest caz abia pe 24 aprilie.

La ieșire, Liviu Dragnea a spus că a ajuns la această cale pentru că nu a putut să meargă la CEDO, pentru că nu a primit motivarea. Iar cei de la CEDO pot primi aceste cereri în termen de șase luni, dacă au și motivare. Acest lucru nu s-a întâmplat și a primit motivarea abia după ce a ajuns la Tribunalul București, unde a apelat la această cale de atac. Tribunalul și-a declinat competența și a trimis cererea la completul de cinci judecători. Decizia din 24 aprilie va fi una decisivă și nu va putea fi atacată.

Am văzut un procuror DNA la Înalta Curte spunând că un articol de lege este de recomandare, în condițile în care articolul este foarte clar, riguros. Dacă un procuror DNA spune că acel articol este de recomandare, înseamnă că poate să nu fie respectat, înseamnă că sunt articole pe care unii procurori le consideră facultative, a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai declarat, luni, că este optimist până la moarte și că are încredere în judecători.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a dezbătut, luni, contestația la executare depusă de președintele PSD, Liviu Dragnea.

Inițial, Dragnea a depus contestația la Tribunalul București, însă această instanță și-a declinat competența în favoarea ÎCCJ.

Acțiunea are ca obiect contestația la executare (art. 598 Noul Cod de procedură penală), aceasta fiind o cale extraordinară de atac.

Potrivit art. 598 din Codul de procedură penală, contestația împotriva executării hotărârii penale se poate face în următoarele cazuri: când s-a pus în executare o hotărâre care nu era definitivă; când executarea este îndreptată împotriva altei persoane decât cea prevăzută în hotărârea de condamnare; când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare; când se invocă amnistia, prescripția, grațierea sau orice altă cauză de stingere ori de micșorare a pedepsei.

Pe 2 februarie, Liviu Dragnea anunța că a început o acțiune de redeschidere a procesului ‘Referendumul’, prin depunerea în instanță a unei contestații la executare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite