ICCJ: Procurorul Mircea Negulescu a fost exclus din magistratură

Mircea Negulescu
Mircea Negulescu
8 aprilie 2019, 21:00

Instanţa supremă a menţinut o decizie a Secţiei pentru procurori a CSM din ianuarie 2018, prin care s-a admis acţiunea Inspecţiei Judiciare şi s-a dispus excluderea lui Negulescu din magistratură pentru săvârşirea a cinci abateri disciplinare, relatează Agerpres.

Pe 30 ianuarie 2018, Secţia pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu, pentru săvârşirea a cinci abateri disciplinare.

În 4 mai 2017, Inspecţia Judiciară anunţa că Mircea Negulescu a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuţii purtate într-un birou din sediul unităţii de Parchet şi a manifestat o atitudine agresivă faţă de unul dintre participanţii la discuţie, sugerând inclusiv existenţa unor date care ar justifica efectuarea de cercetări penale faţă de acesta.

De asemenea, Negulescu era acuzat că a solicitat unui alt procuror, în prezenţa unui martor, a unui avocat şi a unui jurnalist, informaţii cu privire la conţinutul unor interceptări dintr-un dosar pe care celălalt magistrat îl instrumenta.

Mircea Negulescu şi Lucian Onea, fost şef al DNA Ploieşti, sunt anchetaţi penal de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie pentru represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Onea şi Negulescu sunt acuzaţi că l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept ‘mită electorală’.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite