ÎCCJ: Nou termen în dosarul în care Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă. A fost audiat Dan Andronic

30 ianuarie 2018, 08:56

ACTUALIZARE 12.20: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deciscitarea fostului premier Victor Ponta în calitate de martor, pe 15 februarie, în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este judecat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

ACTUALIZARE 10.40: Instanța i-a audiat, astăzi, în calitate de martori, pe Dan Andronic şi Dan Motreanu, vicepreşedinte PNL. 

Dan Andronic a declarat în sala de judecată că îl cunoaşte pe Tăriceanu din anul 1992, însă a avut o relaţie mai apropiată cu acesta după 2007, deoarece soţiile lor erau prietene.

”Am lucrat cu Tăriceanu în calitate de consultant. Relaţia s-a încheiat după ce el nu a mai fost prim-ministru şi s-a întrerupt aproape total după ce Tăriceanu s-a despărţit de Ioana Valmar. Soţia mea a rămas prietenă cu ea. (…) Nu am avut o relaţie de prietenie cu Tăriceanu. Eram cunoştinţe, amici. Prietenia înseamnă altceva. Ne întâlneam într-un cerc de relaţii. De obicei, ne întâlneam la restaurant. Copiii soţiei mele mergeau la aceeaşi şcoală cu băiatul lui Tăriceanu. Nu erau copiii mei. Erau două fete ale soţiei dintr-o altă relaţie. (…) În anul 2009, am început să ofer consultanţă lui Traian Băsescu şi PDL, astfel încât am încheiat contractul cu PNL. După divorţul de Ioana Valmar, relaţia cu Tăriceanu pot spune că a îngheţat. Nu înseamnă că nu am mai vorbit după aceea şi la telefon, poate ne-am şi mai văzut la întâlniri”, a spus Andronic.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată, informează Agerpres.

Procurorii afirmă că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie despre relaţia cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite