Iaz privat, alimentat cu apă din rețeaua publică, într-o comună din Botoșani. Poliția a deschis o anchetă

3 iulie 2022, 13:22

Balta era alimentată printr-un furtun chiar din magistrala care străbate comuna. Acum, polițiștii anchetează cazul, la sesizarea cetățenilor.

Din cauza secetei, Nova Apaserv a limitat furnizarea apei pentru populație în mai multe localități din județul Botoșani. Totuși, într-un iaz privat, din comună Mihai Eminescu, ajunge apă din magistrala rețelei publice. Animalele sunt adapate acolo. Localnicii au observat presiune scăzută la robinete, iar unul dintre ei a sesizat operatorul de apă, dar și Poliția.

”Ne-am deplasat la față locului. Ele transmise de noi au fost confirmate. Acest branșament ilegal din punctul nostru de vedere și această lucrare pe domeniul privat. Terenul aparține cuiva. S-a îngropat pe aparox 75 de metri liniari o țeavă care uce direct într-un iaz”, ne-a declarat Sorin Ioan Ciobanu, șeful serviciului antifraudă din cadrul Nova Apaserv.

Primarul din Mihai Eminescu susține că nu este vorba de niciun furt, ci de o reglare a sistemului de apă.

”Primăria alimentează rețeaua de apă și bazinul pe care îl avem în momentul de față este subdimensionat, în sensul că a el a fost construit pentru satul Avicola. Faptul că bazinul se golește peste noapte, apare acel vid de aer în rețea. Iar noi, primăria, de 10 ani de zile de când întreținem rețeaua asta trebuie să aerisim rețeaua. Primăria aerisește rețeaua, pentru că altfel ne crapa ulterior, mai la vale în sat. Ne crapă rețeaua”, a afirmat  Verginel Gireadă, primar Mihai Eminescu.

Poliția a deschis în acest caz un dosar penal pentru furt

”Din verificări a rezultat faptul că o persoană ar fi colectat în mod neautorizat apă din rețeaua publică de alimentare, pe care ulterior ar fi direcționat-o către un iaz din aceeași localitate”, anunță Delia Neniscu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani.

Deocamdată nu se cunoaște cantitatea de apă care s-a scurs în acest iaz. Autoritățile urmează să stabilească cine este vinovat de această situație, dar și prejudiciul creat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite