IATA: Companiile aeriene vor pierde 157 miliarde de dolari pe fondul înrăutățirii crizei

Aeroport
Aeroport
25 noiembrie 2020, 09:55

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA), care în luna iunie prognozase pierderi de 100 de miliarde de dolari pentru perioada de doi ani, a declarat că estimează acum un deficit de 118,5 miliarde de dolari doar anul acesta și încă 38,7 miliarde de dolari pentru 2021.

Perspectivele sumbre subliniază provocările cu care se confruntă sectorul, în ciuda știrilor optimiste privind dezvoltarea vaccinurilor COVID-19. „Impactul pozitiv pe care îl va avea asupra economiei și traficului aerian nu se va produce masiv înainte de mijlocul anului 2021”, a declarat pentru Reuters directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

IATA se așteaptă ca numărul pasagerilor să scadă la 1,8 miliarde anul acesta, de la 4,5 miliarde în 2019 și se va recupera doar parțial, la 2,8 miliarde anul viitor.

„Acesta este de departe cel mai mare șoc pe care industria l-a experimentat în perioada de după al doilea război mondial”, a declarat economistul șef IATA Brian Pearce.

IATA și-a reiterat solicitarea ca guvernele să înlocuiască regimurile de carantină care opresc călătoriile cu programe de testare pe scară largă.

Unele guverne și companii aeriene, precum Qantas din Australia, spun că este probabil ca pasagerii să trebuiască să se vaccineze pentru călătoriile pe distanțe lungi, dar este puțin probabil ca abordarea să funcționeze peste tot, a spus de Juniac.

„Ar împiedica persoanele care refuză (vaccinul) să călătorească”, a spus șeful IATA. „Testarea sistematică este chiar mai importantă pentru redeschiderea frontierelor decât vaccinul.”

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite