Iarnă în mijloc de primăvară. Coduri portocalii și temperaturi negative. Trei garnituri de călători spre și din Brașov, oprite în gări

19 aprilie 2017, 09:15

La Rânca, în judeţul Gorj, ninge ca în plină iarnă. Temperaturile au coborât la -3 grade Celsius. Stratul nou de zăpadă măsoară 15 cm.

Cabanierii sunt cei mai necăjiţi de schimbarea radicală a vremii când tocmai se pregăteau pentru deschiderea Transalpinei.

Iarna le-a stricat planurile şi rulotiștilor de pe Valea Cerbului din Buşteni. Cartierul s-a micşorat după ce o parte dintre iubitorii de natură s-au întors acasă.

Pe munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, stratul de zăpadă, proaspăt depus, depăşeşte 30 centimetri.

La Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine, vântul bate cu peste 100 de km la oră.

Garnituri de călători, oprite în gări

Un copac s-a prăbușit pe sine și a rupt firele de contact între stațiile Timișiul de Sus și Predeal. Vântul în zonă bate cu putere, și depășește la rafală 70 de kilometri la oră. Trei garnituri de călători spre și din Brașov au fost oprite în gări.

Şi la Hunedoara, circulaţia trenurilor a fost întreruptă, între Petroşani şi Simeria, tot din cauza unui copac doborât de vânt.

Meteorologii au prelungit, miercuri după-amiază, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de precipitaţii abundente şi vânt puternic, în majoritatea regiunilor, până vineri, la ora 14:00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă