Iarnă grea în sudul țării. Efectele ninsorilor abundente

28 februarie 2018, 09:06

TVR face POD PESTE COD pentru ca împreună depășim momentele grele. Televiziunea publică a pus la dispoziția telespectatorilor numărul de telefon 0733 508 076. Dacă va aflați într-o situație dificilă, în aceste zile geroase, așteptăm mesajele, fotografiile și filmările dumneavoastră iar noi vom încerca să vă ajutăm.

Sunt în continuare zeci de drumuri naționale și județene din sud pe care nu se poate circula miercuri dimineață din cauza viscolului. Pentru că ninge aproape fără încetare de trei zile, utilajele de deszăpezire nu mai fac față. Au chemat în ajutor alte mașini de intervenție. Echipajele ISU sunt pregătite să intervină în toate cazurile care se impun.

Secretarul de stat Raed Arafat recomandă celor din județele care sunt sub incidența Codului portocaliu să evite deplasarea pe drumurile naționale și județene. Iar dacă este obligatoriu să plece să se informeze cu privire la starea drumurilor.

În Constanța ninsoarea și viscolul au paralizat traficul.

În multe zone din Constanța, de exemplu, stratul de zăpadă depășește jumătate de metru.

Mai multe drumuri județene și naționale sunt închise, iar pe anumite tronsoane se circulă cu restricții de tonaj. La ieșirile din oraș, traficul se desfășoară numai controlat.

Șoferii sunt nevoiți să aștepte destul de mult în coloană, mai ales că, din cauza vântului, zăpada este redepusă pe carosabil și vizibilitatea este zero.

 

Sunt probleme și pe mai toate drumurile din Oltenia și Muntenia.

Viscolul a făcut foarte anevoioasă intervenția utilajelor de deszăpezire.

Zeci de vehicule au rămas înzăpezite sau au ajuns în șanțuri. Cele mai multe probleme le-au avut mașinile de mare tonaj.

La Timișoara, stratul subțire de zăpadă a înghețat și a transformat unele străzi in adevărate patinoare.

Firmele de deszăpezire au ieșit cu utilajele pe traseu încă de la patru dimineața. Deși autoritățile locale susțin că de această dată nu au mai fost luate prin surprindere, șoferii au altă părere.

Zăpada căzută în ultimele zile în județul Timiș a făcut o victimă printre firmele de deszăpezire. Președintele Consiliului Județean Timiș, Calin Dobra, a reziliat în regim de urgență contractul cu firma care se ocupă de deszăpezirea zonei 2, care cuprinde localitățile Sânandrei, Pischia, Masloc si Orițișoara.

Probleme au avut și câteva zboruri. O cursă Ryanair care venea de la Londra spre Plovdiv a aterizat la Timișoara, din cauza vremii nefavorabile. Peste 100 de cetățeni bulgari au rămas pe Aeroportul Internațional Timișoara aproape 18 ore.

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a ordonat trimiterea unui avion guvernamental, care i-a preluat aseara pe cetățenii rămași în capitala Banatului.

Spre deosebire anii trecuți, când județul Buzău era primul în care se închideau drumurile naționale, acum au fost închise abia miercuri dimineață, DN 2, pe tronsonul Buzău – Urziceni, şi DN 2C, între Costeşti şi limita cu judeţul Ialomiţa. În județul Buzău nu a fost închis niciun drum județean, se circulă însă în condiții de iarnă, mai ales în nordul județului.

DN 22, tronsonul Râmnicu Sărat-limita cu judeţul Brăila, a fost închis circulaţiei rutiere miercuri în jurul orei 10,30 din cauza ninsorii viscolite şi a vizibilităţii reduse.

În Vrancea sunt închise două drumuri naționale, care traversează zona de câmpie: DN 2N, DN 23B. O situație deosebită s-a întâmplat pe un drum județean 202E, unde zece mașini au rămas înzăpezite, însă s-a intervenit cu utilaje.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă