Iarnă grea în Marea Britanie, Islanda și SUA, inundații în Australia. Cârtița Phil i-a anunțat pe americani că primăvara vine mai devreme

3 februarie 2019, 11:32

Se circulă din ce în ce mai greu în Marea Britanie. Mașinile rămân înzăpezite, pe autostrăzi se fac ambuteiaje, e vizibilitate foarte scăzută din cauza ninsorii.

Sute de școli au fost închise în ultimele zile din cauza vremii. E cod portocaliu de gheață și zăpadă în mai multe regiuni, pe aeroportul Heathrow au fost 35 de curse anulate, aeroportul Bristol a fost închis ore bune.

Deși obișnuiți cu gerul, islandezii suferă în capitala Reikjavik la minus 19 grade celsius.

Problema e că autoritățile fac apel la reducerea consumului de apă caldă, pentru că sistemul de încălzire centralizată nu mai face față. S-au închis din această cauză și piscinele – distracția preferată a islandezilor în iernile lor atât de lungi și geroase.

Dar cand e vorba de ger, ce imagini îl pot descrie mai bine decât râurile înghețate din Chicago și Detroit? Temperaturile care au atins și minus 34 de grade celsius în Statele Unite încep să revină la normal, dar apar noi temeri: când se va topi atâta gheață, vor veni, desigur, inundațiile.

Noroc cu predicțiile celui mai faimos meteorolog din lume, cârtița Phil. Chiar astăzi, din bârlogul ei din Pennsylvania, i-a anunțat pe americani că primăvara va veni mai devreme de 6 săptămâni.

În Australia, unde e mijlocul verii, sunt inundații fără precedent. Statul Queensland e sub ape și localnicii au început deja să fie evacuați. Fiecare încearcă să-și ia ce e mai de preț.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite