Iarnă grea în Europa: ninsorile au lovit Italia și Austria, apoi au înaintat spre Cehia, Slovacia și Polonia

8 ianuarie 2019, 20:17

Cinci oameni au murit în Alpii Austrieci și doi sunt dați dispăruți, după alertele din ultimele zile. Stratul de zăpadă are deja un metru și jumătate, dar va crește în perioada următoare.

Numeroase drumuri au devenit impracticabile. Câteva localități au rămas izolate. În landul Stiria din sud-est sunt mii de localnici și turiști blocați. Se încearcă evacuarea lor cu elicopterele.

În Masivul Hochkar din Austria Inferioară, domeniul schiabil a fost închis și oamenii au fost rugați să părăsească zona.

Sute de locuințe sunt în pericol, mai ales în zone în care ninsorile au fost urmate de ploi. Stratul de zăpadă, îngreunat, a dus la prăbușirea acoperișurilor.

Locuitorii din Atena s-au trezit de dimineață în mijlocul unui peisaj hibernal. Poliția a suspendat traficul în suburbiile capitalei, unde au fost semnalate și întreruperi de curent. Frontul de aer rece va fi de scurtă durată, însă: până mâine se retrage din Grecia.

În Polonia, autostrada care duce spre Gdansk a fost închisă ore în șir. Zeci de mașini au fost implicate în accidente pe carosabilul plin de zăpadă și polei.

Iar pe aeroportul Schipol din Amsterdam au fost anulate 159 de curse aeriene. Nu ninge, dar e furtună și puțini piloți s-au încumetat să decoleze sau să aterizeze în aceste condiții. Mii de pasageri așteaptă la porțile de îmbarcare, să se îndrepte vremea și să li se găsească un alt zbor, pentru a ajunge la destinația dorită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite