Iarnă grea în Europa. Cod roșu în Germania, unde va ninge până la mijlocul săptămânii viitoare

10 ianuarie 2019, 16:37

E cod roșu în Germania și veștile nu sunt bune: va continua să ningă până la mijlocul săptămânii viitoare.

Ștefan Schenk, resident Johanngeorgenstadt: „Nu a mai fost aşa ceva de 10, 15 ani. Am fost răsfăţaţi cu ierni blânde şi zăpadă relativ puţină. Acum a nins extrem de mult, timp de două zile. Exact cum ne amintim din vremea copilăriei”.

O furtună de zăpadă majoră a afectat sudul țării. Sute de șoferi au fost nevoiți să își petreacă noaptea în vehiculele blocate pe o autostradă. Derapaseră mai multe camioane și mașinile au rămas aliniate în spatele acestora, de-a lungul a 35 de kilometri. Nici cei care au ales călătoria cu trenul nu au fost scutiți de probleme: și traficul feroviar e grav afectat. O mulțime de drumuri sunt blocate de copacii prăbușiți.

Frank Roessler, resident: „Pe trotuare şi străzile laterale e o catastrofă. Se lucrează doar la eliberarea drumurilor principale”.

Câteva localități au rămas izolate în Bavaria, cele mai multe școli sunt închise, iar în zonele montane sunt emise avertizări de avalanșe.

O situație care pare copiată la indigo e și în Italia. Un val arctic a lovit regiunile din sud-est, aducând zăpadă și ger.

Pentru toate țările în care există avertizări meteo, ministerul român de externe a emis atenționări de călătorie.

În Bulgaria sunt coduri galben și portocaliu de ninsoare pe aproape întreg teritoriul țării. E posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației din cauza formării de polei sau a vizibilității reduse, în condiții de vânt puternic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite