Iarnă grea în emisfera nordică. În Siberia s-au înregistrat minus 65 de grade Celsius

16 ianuarie 2018, 21:44

Temperaturile extrem de scăzute sunt obișnuite în Siberia, dar cea înregistrată acum, minus 65 de grade Celsius, este un adevărat record. Școlile și grădinițele au fost închise, iar oamenii au fost sfătuiți să nu iasă din case dacă nu este absolut necesar.

Ministerul pentru Situații de Urgență a făcut recomandări speciale pentru valul neobișnuit de frig. Potrivit meteorologilor, temperaturile extrem de scăzute vor persista până în ianuarie.

Temperaturi scăzute și ninsori abundente s-au înregistrat și în Norvegia. Traficul rutier a fost perturbat, multe șosele au fost acoperite de omăt. Aeroportul din Oslo a fost acoperit de un strat gros de zăpada, iar numeroase curse au fost întârziate până la curășarea pistelor.

E iarnă grea și în nord-estul Statelor Unite. În New England nu a nins, dar a plouat intens. Temperaturile scăzute au dus la formarea de gheață pe căile rutiere.

Podurile de gheață au dus la creșterea nivelului râurilor. Numeroase case au fost evacuate în nordul statului Vermont, iar în Maine apele revărsate ale râului Kennebec au inundat zeci de mașini care, foarte repede, au înghețat. Meteorologii avertizează că în restul săptămânii va ninge, iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite