Iaht rusesc de 700 de milioane de dolari, ancorat în Italia. Președintele Zelenski le-a cerut deputaților de la Roma să confiște ambarcațiunea

24 martie 2022, 12:26

Marina di Carrara din Toscana, una dintre destinațiile preferate ale magnatilor ruși. În discursul rostit prin teleconferință în fața parlamentului italian, președintele Zelenski le-a cerut deputaților să confiște iahtul de 700 de milioane de dolari despre care se bănuiește că îi aparține liderului de la Kremlin.

Îi cunoaşteţi pe cei au adus războiul în Ucraina. Îi ştiţi, cu siguranţă, pe cei care au ordonat luptele şi care promovează războiul. Mai toţi îşi petrec vacanţele în Italia. Blocaţi-le proprietăţile, conturile, iahturile, de la Şeherezada la cele mai mici! Susţineţi sancţiuni mai dure împotriva Rusiei. Un embargou comercial, în special asupra petrolului. Susţineţi interzicerea navelor ruseşti în porturile voastre astfel încât să simtă preţul agresiunii şi a minării mării, a spus Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Vasul strălucitor are șase punți, două platforme pentru elicoptere și poate primi 18 oaspeți și 40 de membri ai echipajului.

Proprietarul său nu a fost identificat niciodată public, dar au existat zvonuri în mass-media că i-ar aparține lui Putin sau cuiva din anturajul sau.

O organizație creată de opozantul Alexei Navalnii a dat publicitățîi un raport în care afirmă că sunt dovezi că vasul i-ar aparține liderului de la Kremlin, iar echipajul este alcătuit din ofițeri din Serviciul Federal de Protecție care are ca misiunea asigurarea securității președintelui rus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite