Ia românească a fost sărbătorită la Nicosia

30 mai 2022, 14:27

Evenimentul a fost deschis de preşedintele Alianţei Românilor din Cipru, Christina Todea Christodoulou, şi de adjunctul şefului de misiune din cadrul Ambasadei României, Lavinia Ochea.

Programul a inclus un concert extraordinar susţinut de artiştii români Cătălin Opriţoiu, prim flautist al Filarmonicii „George Enescu” şi al Orchestrei Filarmonice din Seul, Daniela Ghiţă la nai, împreună cu Lavinia Săteanu la vioară, dar şi un concert de cântece populare şi tradiţionale româneşti al copiilor care studiază la Şcoala Românească de la Limassol, sub bagheta profesoarei Mirela Ionel.

(w460) Festivalul

În cadrul festivalului a avut loc şi o expoziţie de costume populare şi ii româneşti, icoane pictate pe sticlă şi diferite produse tradiţionale realizate cu măiestrie de către membrii Alianţei Românilor din Cipru.

Copiii din cadrul Şcolii Româneşti şi membrii grupului „Şezătoare” au primit diplome pentru merite deosebite.

Grupul „Şezătoare” este condus de doamna Diana Petrescu, care creează obiecte artizanale, brodate, croşetate sau pictate, promovând modelele şi tradiţiile naţionale româneşti.

(w460) Festivalul

Evenimentul a fost organizat de Alianţa Românilor din Cipru cu sprijinul Ambasadei României în Republica Cipru şi al Primăriei Municipalităţii Strovolos-Nicosia.

Sursă foto Veronica Ivanov

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite